bratara copacul vietii pietre semipretioase | ilisio.ro

Cui, când si cum dăruiesti bijuterii handmade?

Poti darui bijuterii handmade oricand, insa in momentele cheie parca alegerea unui obiect unic, cu poveste, devine una obligatorie. La nasterea fiicei, la majoratul cuiva drag sau la nunta celei mai bune prietene, ce poate fi mai frumos, spre exemplu, decat metafora viitorului reprezentata de copacul vietii?

Desi la o prima vedere raspunsul este unul facil, bijuteriile handmade au atuul unei universalitati aparente, care ascunde mult mai multe tușe personale. Sunt, ca si bijuteriile clasice, mai mult destinate sexului frumos, insa fara ca aceasta sa fie o caracteristica exclusiva. Exista atatea variante de podoabe handmade cat se poate de masculine, care vin la pachet cu forta si energie pura, incat ar fi complet nedrept sa ii excludem dintre destinatari pe barbati. In ceea ce priveste varsta, avand in vedere ca trendul handmade este unul inca relativ nou, am fi tentati la o prima vedere sa credem ca un astfel de cadou se potriveste domnisoarelor de pana la 40 de ani, la curent cu tendintele. In mod surprinzator, astfel de bijuterii isi gasesc insa cu usurinta locul pe pielea si in inima femeilor indiferent de etate, pentru ca bucuria lucrului frumos nu imbatraneste niciodata. Multe dintre mamele si bunicile noastre au fost tinere intr-o perioada in care accesul la bijuterii era limitat si optiunile foarte putine, produsele de serie fiind cam singurele de pe piata. Tocmai de aceea ele au ajuns sa aprecieze acum varietatea modelelor si a materialelor. Aceleasi mame si bunici au fost cele care incercau, prin munca si creativitate, sa isi innoiasca si sa isi inveseleasca garderoba prin mijloace proprii, croindu-si, tricotandu-si si crosetandu-si hainele si accesoriile, asa ca efortul de a face ceva cu propriile maini le este unul cunoscut si pe care cu siguranta il apreciaza mult...

Poti darui bijuterii handmade oricand, insa in momentele cheie parca alegerea unui obiect unic, cu poveste, devine una obligatorie. La nasterea fiicei, la majoratul cuiva drag sau la nunta celei mai bune prietene, ce poate fi mai frumos, spre exemplu, decat metafora viitorului reprezentata de copacul vietii? Evenimentele marcante trebuie punctate cu obiecte fara de seaman, practic o imortalizare simbolica a incarcaturii sufletesti care le este asociata. Nu va sfiiti sa faceti astfel de cadouri preocupati fiind de uzantele sociale, relatia voastra cu persoana careia ii daruiti o bijuterie faurita cu migala de cineva este cea care o sa va confirme ca faceti alegerea buna.

Cum daruiti bijuterii handmade? Cu drag, nici nu incape discutie, dar si spunandu-le povestea. Nu va rezumati la a le oferi si-atat, daca ele nu vin de la producator cu o explicatie mai ampla, luati voi initiativa, scrieti cateva randuri despre cum ati gandit cadoul, despre ce inseamna el, despre urarile cu care il insotiti. In vremurile de acum, cand bucuria unor scrisori este doar o amintire, veti trezi in destinatar o emotie noua, de care sa isi aminteasca peste ani si ani.

Alegerea unor bijuterii handmade pentru altcineva este, mai presus de toate, un ritual in care cinstiti ceea ce va leaga, este necesar sa ii acordati timp si rabdare, pentru ca bucuria amandurora, a celui care ofera si a celui care primeste, sa fie completa.

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.